Interieuradviezen door studenten Interior Design voor huiskamer Van Boeijen

De medewerkers van Van Boeijenoord in Assen,  een zorginstelling voor mensen met een verstandelijke beperking, hebben al langere tijd een wens: Het oppimpen van de gezamenlijke woonkamers in de instelling. De huiskamers kunnen wel wat  gestyled worden.

Wie kunnen dit nu beter doen dan  studenten van de opleiding Interieuradviseur  van Noorderpoort!              

Zeven studenten hebben de woonkamers bij Van Boeijenoord bekeken om de huidige situatie op te nemen. Na het rondkijken en een informatief gesprek is het de studenten duidelijk geworden wat hen te doen staat. Onze interieuradviseurs  in spé, hadden gelukkig genoeg ideeën en zijn hard aan de slag gegaan in de lessen Ontwerpen & Styling bij mevr. Van Beek.

Om te beginnen hebben de leerlingen een plattegrondtekening gemaakt met een nieuwe opstelling van de meubels van de woonkamer. Daarbij een kleuradvies en materialenvoorstel, om de sfeer in de kamer wat warmer te maken. 

Er werden ook voorstellen gevraagd voor interieurideeën waar de bewoners zelf mee aan de gang zouden kunnen gaan. Eén van deze ideeën is  het plaatsen van een boom in de woonkamer. Niet een echte boom natuurlijk. Maar een boom die bijvoorbeeld door de cliënten zelf aangekleed kan worden, per seizoen of feest.

Ook is er een voorstel gedaan om bloempotten te beschilderen met schoolbordverf zodat de bewoners er hun  eigen naam op kunnen zetten en weten voor welk plantje zij moeten gaan zorgen.

Verschillende projectideeën dus, waar de medewerkers i.s.m. de bewoners mee aan de gang zouden kunnen gaan.

 Het project is afgerond met een presentatie door Kaylee en Jitka waarin de verschillende interieurideeën en begroting van de studenten uit de doeken zijn gedaan. Twee medewerkers van Van Boeijenoord zijn hierbij aanwezig geweest en ze reageerden erg enthousiast. Er zijn zeker bruikbare ideeën bij die toegepast kunnen worden, aldus de medewerkers.

Plaats een reactie